Παρέμβαση για τις τριετίες στο ΣτΕ από τη ΓΣΕΕ

Παρέμβαση υπέρ των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, πραγματοποίησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η ΓΣΕΕ. Η Συνομοσπονδία θέλει έτσι να στηρίξει έμπρακτα το εισόδημα των εργαζομένων που αμείβονται με τις κατώτατες αποδοχές, αφού η πλευρά των εργοδοτών, έχει καταθέσει στο αρμόδιο δικαστήριο, αίτηση ακύρωσης των αυξήσεων, ειδικά για τις τριετίες.

Το θέμα είχε αποκαλυφθεί από το asfalistiko.gr και είχε προκαλέσει δυσάρεστη εντύπωση ότι η πρωτοβουλία που αναλήφθηκε από τον ΣΕΒ, έγινε λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές…

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, οι διατάξεις για τις τριετίες αποτέλεσαν, επί σειρά ετών, περιεχόμενο των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ο ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, με αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν, υποστηρίζουν ότι οι νομοθετικές διατάξεις για τις τριετίες, που αποτέλεσαν επιπλέον διαχρονικά αντικείμενο ρύθμισης από ΕΓΣΣΕ, έχουν καταργηθεί.

Η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι θα δώσει «τη μάχη υπέρ των επιδομάτων των τριετιών και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με σκοπό να επιβεβαιωθεί η ισχύς των συγκεκριμένων επιδομάτων, ώστε να μην επέλθει χειροτέρευση των μισθολογικών όρων εργασίας μεγάλου αριθμού εργαζομένων, που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Να μην αναβιώσει η, κατά κοινή ομολογία όχι μόνο αποτυχημένη αλλά και καταστροφική, μνημονιακή πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης δια της μείωσης των μισθών, χωρίς μνημόνιο αυτή τη φορά». Η αίτηση ακύρωσης των αυξήσεων στις τριετίες, που επέφερε η άνοδος του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, πρόκειται να εκδικαστεί στις 8 Οκτωβρίου.