Παραλύει την Πέμπτη η χώρα – Γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

«Κατεβάζει ρολά» την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, η χώρα με τη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικάτων και ομοσπονδιών.

Από τα καράβια και τα τρένα ώς την εκπαίδευση και από τα νοσοκομεία ώς την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι εργαζόμενοι διατρανώνουν με μια ακόμα γενική απεργία την αντίθεσή τους στον προϋπολογισμό του 2018 που συζητείται στη Βουλή, αλλά και στη συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση, η οποία φέρνει νέα μέτρα φτώχειας και λιτότητας.

Η συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις αποτελεί αναμφίβολα ένα crash test για την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία παρά τις πολιτικές που προωθεί εδώ και τρία χρόνια κατάφερε να επιβάλλει μια σχετική κοινωνική… νηνεμία, η διατήρηση της οποίας, όμως, φαντάζει το τελευταίο διάστημα όλο και πιο δύσκολη.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 10:30 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Μουσείο οργανώσεις της αριστεράς και πρωτοβάθμια σωματεία.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στην κίνηση των Μέσω Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία θα κινηθούν ως εξής:

  • Μετρό: Θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
  • Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος – τραμ: Θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
  • Λεωφορεία – τρόλεϊ: Θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • ΟΣΕ – προαστιακός: Θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.
  • Πλοία: Θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Αλλαγές, επίσης, θα υπάρξουν στις ώρες αναχώρησης πτήσεων της Olympic Air, λόγω 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της ΥΠΑ (δείτε αναλυτικά εδώ).