Παραποίηση εγγράφου στο υπ. Παιδείας για να περάσει η αξιολόγηση, καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Μια μόλις μέρα μετά την παράθεση στοιχείων για τη συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων στην απεργία-αποχή (δείτε εδώ) για την αξιολόγηση, η ΑΔΕΔΥ προχωρά σήμερα σε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι «στο υπουργείο Παιδείας από τα φύλλα αξιολόγησης που μοιράστηκαν, για την αξιολόγηση των προϊσταμένων από τους υφισταμένους τους, λείπει η βαθμολογία 0-49 και οι χαρακτηρισμοί ανεπαρκής, ακατάλληλος. Για ευνόητους, προφανώς λόγους. Είναι πραγματικά πρωτάκουστο να παραποιείται, έτσι χωρίς καμιά ντροπή, δημόσιο έγγραφο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης που δεν είναι άλλος από την επιβολή της αξιολόγησης με κάθε τρόπο».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους αυτή την πρωτοφανή ενέργεια και δηλώνει ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την περιφρούρηση της απεργίας-αποχής των εργαζομένων στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα, δηλώνει πως θα εξαντλήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να επιληφθούν του θέματος της παραποίησης δημόσιου εγγράφου».

«Από τους εκφοβισμούς, τους εκβιασμούς, τα παρανόμως ανοιχτά εμπιστευτικά πρωτόκολλα, την τρομοκρατία και την ανταπεργία έφτασαν στις παραποιήσεις εγγράφων», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία και αναμένονται απαντήσεις από τα υπουργία Παιδείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το παραποιημένο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΔΕΔΥ