Παρατείνονται λειτουργία και συμβάσεις εργασίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Παρατείνεται έως 28/2/2018 η λειτουργία των υφιστάμενων 28 Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ), των Διοικητικών Συμβουλίων τους και οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σε αυτούς, ύστερα από τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΕΝ στο νομοσχέδιο «Αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων-Καταχώριση στο Εθνικό Μητρώο Διαστημικών Αντικειμένων-Ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και λοιπές διατάξεις».

Σύμφωνα με του υπουργείο, η προτεινόμενη τροπολογία κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να συνεχίσουν οι ΦΔΠΠ να λειτουργούν με τα υπάρχοντα ΔΣ και τους εργαζομένούς τους, μέχρι να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, που αφορά στη λειτουργία και οργάνωση των ΦΔΠΠ.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση του νέου νομοσχεδίου για τους Φορείς Διαχείρισης θα αρχίσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τον Ιανουάριο του 2018.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των ΦΔΠΠ, καθώς και η παράταση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στους 28 ΦΔΠΠ της χώρας.

Διαβάστε και: Διαμαρτυρία εργαζόμενων σε φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ -Ηλ. Π.