ΠΟΕΔΗΝ: Απαγορεύουν στους εργαζόμενους να γράφουν στο Facebook για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ

«Κατ’ εντολή Πολάκη και της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, ο Προϊστάμενος Διευθυντής του ΕΚΑΒ Καβάλας το τερμάτισε. Εξέδωσε απόφαση προς όλο το προσωπικό της 6ης περιφέρειας ΕΚΑΒ, με θέμα Κοινοποίηση υπηρεσιακών θεμάτων σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης από υπαλλήλους του ΕΚΑΒ», με το οποίο απαγορεύει στους εργαζόμενους να αναδεικνύουν προβλήματα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Την παραπάνω καταγγελία κάνει η ΠΟΕΔΗΝ, δίνοντας, μάλιστα, στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο έγγραφο.

Το έγγραφο, λοιπόν, αναφέρει ότι «σας εφιστούμε την προσοχή ότι αναφορές, κρίσεις, επικρίσεις, σχόλια και σχολιασμού που γίνονται δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης από υπαλλήλους του ΕΚΑΒ και αφορούν υπηρεσιακά θέματα και προβλήματα απαγορεύονται αυστηρά. Εφόσον στο μέλλον εντοπιστούν παρόμοια φαινόμενα θα κινείται άμεσα πειθαρχική διαδικασία. Οι αναφορές που αφορούν διεκδικήσεις, αιτήματα, προβλήματα ή παράπονα γίνονται συντεταγμένα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες εντός του υπηρεσιακού χώρου».

Η ΠΟΕΔΗΝ, διερωτάται στην ανακοίνωση – καταγγελία «τι άλλο θα ζήσουμε; Δεν μας επιτρέπουν να έχουμε το δικαίωμα αναρτήσεων που κάνουν δημόσια κριτική στο έργο της κυβέρνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορούμε μόνο να αποθεώνουμε την κυβέρνηση από το facebook. Αυτά θυμίζουν νοοτροπίες κυβερνήσεων ολοκληρωτικών καθεστώτων. Όχι Δημοκρατίες. Τι έχουν να πουν εκεί στη Διοίκηση του ΕΚΑΒ για τις μεσονύκτιες αναρτήσεις στο facebook του αν. υπουργό Υγείας που βρίζει τους πάντες»;