ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση για τους επικουρικούς στα νοσοκομεία

Φωτό: asfalistiko.gr

Παναττική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. την Παρασκευή, 22 Ιουνίου, και συγκέντρωση στις 11.30 στο υπουργείο Υγείας προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή τη δημοσίευση των αρνητικών αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεφρίου, με τις οποίες, όπως τονίζει η ΠΕΟΔΗΝ, «απολύονται άμεσα οι 12.000 συμβασιούχοι των νοσοκομείων, των προνοιακών μονάδων με συμβάσεις άνω του 24μήνου».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, «παρά τις δεσμεύσεις των υπουργών Υγείας το επικουρικό προσωπικό και το πρώην εργολαβικό προσωπικό των νοσοκομείων, των προνοιακών μονάδων που υπηρετεί με συμβάσεις εργασίας (παράταση συμβάσεων έργου) απολύεται άμεσα με βάση τις αποφάσεις του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου 304 και 305/2017, σύμφωνα με τις οποίες κρίθηκαν άκυρες οι παρατάσεις των συμβάσεων του επικουρικού και πρώην εργολαβικού προσωπικού που η συνολική διάρκεια υπερβαίνει τους 24 μήνες».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «η διάσκεψη του τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έγινε πριν πέντε μήνες και παρότι ήταν γνωστές οι αρνητικές αποφάσεις, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται και να πληρώνονται έως την δημοσίευση των αποφάσεων. 12.000 εργαζόμενοι πετάγονται στο δρόμο, στην ανεργία με την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει τη μοναδική λύση που υπάρχει. Να μετατραπούν οι συμβάσεις του εν λόγω προσωπικού σε αορίστου χρόνου και να συστήσει τις οργανικές θέσεις στις υποστηρικτικές ειδικότητες».

«Η κυβέρνηση επιδιώκει την ομηρία των συμβασιούχων εργαζόμενων για να ενισχύει το αφήγημά της κατά των δικαστών και για ψηφοθηρικούς λόγους. Αναμενόμενες όμως ήταν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθότι οι συμβασιούχοι εργάζονται άνω των 24 μηνών και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η μόνη λύση είναι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Με την απόλυση των συμβασιούχων εργαζόμενων θα είναι αδύνατη η λειτουργία των νοσοκομείων. Προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει άμεσα να προωθηθεί Νομοθετική Ρύθμιση μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου για λόγους Δημοσίου συμφέροντος», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε και: Απόφαση-σοκ: Με άμεση απόλυση κινδυνεύουν οι επικουρικοί στα νοσοκομεία