ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής την Τετάρτη και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια

Φωτό αρχείου

Στάση εργασίας για την Αττική και 24ωρη απεργία για τη περιφέρεια έχει προκηρύξει για την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Για την Αττική η στάση εργασίας θα γίνει από τις 8.00 έως τις 13.00.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, «δεν θα αφήσουμε να περικοπεί το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Δικαιούμαστε εδώ και τώρα την ένταξή μας στα ΒΑΕ».

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει πανελλαδική συγκέντρωση στις 8 το πρωί της Τετάρτης στον κόμβο των Παίδων ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία από Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά από τα νοσοκομεία και θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας.

«Η προστασία της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, η ανάκτηση των Μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Καλούνται οι διοικήσεις των Σωματείων των Νοσοκομείων που βρίσκονται εκτός της πορείας μας να ναυλώσουν πούλμαν για την διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζόμενων στην κινητοποίηση. Στην κινητοποίηση καλύπτουμε και μπορεί να συμμετάσχει το Συμβασιούχο προσωπικό (επικουρικό, ΟΑΕΔ, πρώην εργολαβικό, ΚΕΕΛΠΝΟ)», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την κινητοποίηση.