ΠΟΕΔΗΝ: Στα «κόκκινα» το νοσοκομείο Λαμίας – Γιατροί λιποθυμούν από κούραση!

Μεγάλες ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο Λαμίας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «σήμερα υπηρετούν τρεις αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο. Οι δύο απουσιάζουν με μακροχρόνιες άδειες ασθένειας. Απέμεινε μόνο η διευθύντρια αναισθησιολογικού τμήματος που από την εργασιακή εξουθένωση κατέρρευσε την Παρασκευή 5/1/2018 το απόγευμα λόγω των συνεχών εφημεριών που έκανε. Το νοσοκομείο από την Παρασκευή 5/1/2018 το απόγευμα έως το Σάββατο 6/1/2018 το μεσημέρι λειτουργούσε χωρίς κανέναν αναισθησιολόγο! Δεν ήταν δηλαδή σε θέση να διενεργήσει καμία χειρουργική επέμβαση ακόμη και στα έκτακτα περιστατικά. Η Διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος εισήχθη και νοσηλεύτηκε σε κλινική του νοσοκομείου με λιποθυμικό επεισόδιο και τώρα βρίσκεται σε άδεια ασθένειας. Τρεις αναισθησιολόγοι υπηρετούν στο νοσοκομείο και οι τρεις βρίσκονται σε άδεια ασθένειας λόγω των εξαντλητικών ωραρίων. Το Νοσοκομείο καλύπτεται με έναν Αναισθησιολόγο κάθε φορά από μετακίνηση με εντέλλεσθε από διάφορα Νοσοκομεία της περιοχής».

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «το νοσοκομείο Λαμίας δεν διαθέτει ογκολόγο ιατρό καθ’ ότι αποχώρησε ο μοναδικός που υπήρχε. Εξυπηρετεί 4.000 καρκινοπαθείς κατ’ έτος απ’ όλη την περιοχή της Φθιώτιδας. Μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών με καρκίνο. Έρχεται Ογκολόγος μία ημέρα την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, από το νοσοκομείο Βόλου. Αναγκάζονται πολλοί από τους 4.000 καρκινοπαθείς που εξυπηρετούνταν από το νοσοκομείο να αναζητούν ογκολόγο σε άλλα νοσοκομεία μακριά από την περιοχή τους ή να τα σκάνε στον ιδιωτικό τομέα».

Και συνεχίζει: «Στα ΤΕΠ έμειναν μόνο τέσσερις γιατροί σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα. Πού είναι η προκήρυξη Ιατρών για τα ΤΕΠ που υποτίθεται ότι ήταν έτοιμη; Στο νοσηλευτικό προσωπικό στις 464 Οργανικές θέσεις Νοσηλευτικής Υπηρεσίας υπηρετούν 325 νοσηλευτές, 139 οργανικές θέσεις κενές. Την τελευταία πενταετία αποχώρησαν 62 μόνιμοι Νοσηλευτές και προσλήφθηκαν μόνο 9. Σημαντική είναι η εργασιακή εξουθένωση και του Νοσηλευτικού προσωπικού. Που είναι οι προσλήψεις»;

«Ευτυχώς τώρα δουλεύει ο παλαιότατος Αξονικός τομογράφος», σημειώνει σαρκαστικά στην καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ και επισημαίνει ότι «στη Μ. Βρετανία η πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη για την κατάσταση των Νοσοκομείων. Εδώ παρ’ ότι χειρότερη, έχουν ξαμολήσει τον Πολάκη να ωραιοποιεί την κατάσταση!».