ΠΟΕΔΗΝ: Χειροδίκησε σε άρρωστη υπάλληλο ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς!

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), χτες το μεσημέρι στο νοσοκομείο Κιλκίς, όταν ο διοικητής έσπρωξε και χειροδίκησε εναντίον υπαλλήλου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας!

«Αν είναι δυνατόν. Τι άλλο θα δούμε με κάποιους τσαμπουκάδες Διοικητές Νοσοκομείων», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. Και προσθέτει: «Να είχαν προϊστάμενο αν. υπουργό να έμοιαζαν…», ρίχνοντας νέες βολές στον πόλεμο που μένεται μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «χτες το μεσημέρι (22/10/2018), στις 13:30, υπάλληλος της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με σοβαρά προβλήματα υγείας διαπιστωμένα από ΚΕΠΑ πήγε στο γραφείο του Διοικητή και ζήτησε ραντεβού από την Γραμματέα του για να θέσει ζητήματα που αφορούν την υπηρεσιακή αντιμετώπισή της. Πριν μία εβδομάδα είχε επισκεφθεί και τον Αν. Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας και έθεσε τα προβλήματα που την απασχολούν. Ο Αν. Διοικητής της ΥΠΕ υποσχέθηκε την παρέμβασή του στον Διοικητή του Νοσοκομείου κάτι που προφανώς έκανε. Αυτό εκνεύρισε τον Διοικητή του Νοσοκομείου».

«Ο Διοικητής», συνεχίζει η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, «άκουσε την συνομιλία της υπαλλήλου με τη Γραμματέα του για το ραντεβού που ζητούσε αφού ήταν στην πόρτα του γραφείου του και αναίτια επιτέθηκε στην υπάλληλο. Την έσπρωχνε βίαια και χειροδίκησε εναντίον της. Η υπάλληλος υποβασταζόμενη επισκέφθηκε τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Οι ιατροί διαπίστωσαν τον τραυματισμό της (χειροδικία, κάκωση ώμου). Μάλιστα της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια 3 ημερών».

«Υποβλήθηκε μήνυση στον Διοικητή από την υπάλληλο και ο Διοικητής συνελήφθη και κρατήθηκε 5 ώρες στην Αστυνομική Διεύθυνση του Κιλκίς. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε στην υπάλληλο και σήμερα θα καταθέσει αναφορά στον Εισαγγελέα. Αν έχει “λίγη τσίπα” ο αν. υπουργός Υγείας θα πρέπει σήμερα να παραιτήσει τον «τσαμπουκά» Διοικητή, ο οποίος αντί να ασχολείται με το Νοσοκομείο που στην κυριολεξία καταρρέει, τιμωρεί, χειροδικεί όποιον διαφωνεί με την αλλοπρόσαλλη διοίκησή του. Τιμωρείται όποιος διεκδικεί καλύτερες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας. Τι άλλο θα δούμε. Νέο ύφος και ήθος από την πρώτη φορά “αριστερή” κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, παραθέτοντας, μάλιστα, και την ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για το περιστατικό.