ΠΟΕΔΗΝ: 4.000 παιδιά εργαζόμενων στην Υγεία αποκλείστηκαν από τους παιδικούς σταθμούς

«Σε απόγνωση βρίσκονται οι μοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας των νοσοκομείων και μάλιστα με κυκλικά ωράρια (πρωί – απόγευμα – νύκτα) που αδυνατούν να βρουν θέση σε παιδικό σταθμό να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι «πάνω από 2.000 οικογένειες νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών στα νοσοκομεία, εκ των οποίων μάλιστα 1.000 περίπου ζευγάρια στο ίδιο ή άλλο νοσοκομείο βρίσκονται σε αδιέξοδο. Νοσηλευτές οι οποίοι εργάζονται σε κυκλικά ωράρια και λόγω ελλείψεων προσωπικού δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις βάρδιες βρίσκονται σε αδιέξοδο γιατί δεν έχουν ποιος να προσέχει τα παιδιά τους».

«4.000 παιδιά εργαζομένων στο ΕΣΥ, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ είναι εκτός παιδικών σταθμών εκ των 35.000 παιδιών που συνολικά αποκλείονται. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι όλα τα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε παιδικούς σταθμούς είναι παραμύθι», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει ότι «δυστυχώς οι νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας ως δημόσιοι υπάλληλοι των 700 ευρώ το μήνα αποκλείονται από τα προγράμματα voucher».

«Η αν. υπουργός Εργασίας κα Φωτίου θα πρέπει άμεσα να αυξήσει τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων voucher και να επεκταθούν και στα παιδιά των Δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση και οι περιφέρειες θα πρέπει να κατασκευάσουν νέους παιδικούς σταθμούς για να καλύπτουν τις ανάγκες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.