ΠΟΕΕΤ: 24ωρη απεργία στον τουρισμό-επισιτισμό στις 10 Νοεμβρίου

Με 24ωρη απεργία, που αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, απαντάει ο κλάδος του Επισιτισμού-Τουρισμού στα «ήξεις αφίξεις» της Κυβέρνησης.

Η Ολομέλεια της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) συνεδρίασε την Πέμτπη 29/10/2020 και έλαβε αυτή την ομόφωνη απόφαση.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία δεν υπάρχει άλλο περιθώριο από το να «βγουν όλοι στους δρόμους», μετά και τη «νέα βίαιη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, το νέο ασφαλιστικό που έρχεται και μια σειρά παρεμβάσεων στον συνδικαλιστικό νόμο».

Η ΠΟΕΕΤ υπενθυμίζει ότι, παρά τις επίμονες παραινέσεις της:

  • Η Κυβέρνηση δεν έχει νομοθετήσει ακόμη την μονομερή παράταση των αναστολών σύμβασης και για τους εποχικούς εργαζόμενους.
  •  Υπάρχει έμμεση κατάργηση του 13ου & 14ου μισθού στον κλάδο.
  •  Αμφισβητείται από μερίδα εργοδοτών η υποχρεωτική επαναπρόσληψη, αλλά και η επέκταση της και στον κλάδο του Επισιτισμού.
  • Διαπιστώνεται μη εμφάνιση ακόμα, των ενσήμων στο σύστημα, όσων ήταν σε αναστολή σύμβασης.
  • Δεν υπάρχει ενημέρωση στους κατά τόπους ΟΑΕΔ για τη μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για την χορήγηση του επιδόματος Ανεργίας.

Η ΠΟΕΕΤ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «η κρίση από την πανδημία δεν θα επιτρέψουμε να γίνει άλλοθι για να χαθούν όλα αυτά που κατακτήσαμε χρόνια τώρα, μέσα από αγώνες».

Τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου θα ανακοινώσουν κατά τόπους συγκεντρώσεις, που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της απεργίας.