Προκλητικά εναντίον των εργαζομένων για μια ακόμα φορά οι βιομήχανοι!

Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος ΣΕΒ

Προκαλεί ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας. Μιλώντας σήμερα για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αυστηρούς κανόνες και συνευθύνη για τις εργολαβίες, τόνισε ότι «τη στιγμή που η χώρα αναζητεί επενδύσεις, η κυβέρνηση νομοθετεί κατά τρόπο που αποθαρρύνει τους επενδυτές».

Ο κ. Φέσσας, σημείωσε ότι «πρόσφατο παράδειγμα είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο περιέχει διατάξεις που αντιστρατεύονται τη γνώμη εργοδοτών και εργαζομένων(!)».

Αναφερόμενος στη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ), ο κ. Φέσσας είπε ότι «επιχειρείται να διαιρεθεί η επιχειρηματικότητα σε καλούς και κακούς. Οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία, το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων και την πολιτική πόλωση. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν υπηρετείται με αυτόν τον τρόπο».

Απαντώντας σε σχόλιο-ερώτηση δημοσιογράφου για τα περί εκπροσώπησης και για την αναφορά Τσίπρα ότι οι θέσεις του ΣΕΒ ταυτίζονται με εκείνες της Ν.Δ. πρόσθεσε δηκτικά ότι «από ό,τι θυμάμαι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εγκαινιάσει εμβληματικές επενδύσεις μελών μας, όπως η Παπαστράτος, ενώ σήμερα ο κ. Παππάς, με τον κ. Τσαμάζ που είναι και μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου, εγκαινιάζει τις οπτικές ίνες στο σπίτι. Επίσης, επιχειρηματίες εμβληματικοί, όπως ο κ. Μυτιληναίος, ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο κ. Παπαλεξόπουλος, ο κ. Στασινόπουλος, ο κ. Αθανασίου με το Ελληνικό, όλοι αυτοί που  συμμετέχουν στο Δ.Σ. του ΣΕΒ και αποτελούν το “ανφάν γκατέ” της ελληνικής επιχειρηματικότητας με εκατομμύρια, δισεκατομμύρια επενδύσεων και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτό είναι που ονομάζουμε διγλωσσία».

Σε άλλη ερώτηση για το αν πρέπει να κοπούν οι συντάξεις, ο κ. Φέσσας είπε ότι «εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να αποκτήσουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Οι συντάξεις, έτσι όπως έχουν διευθετηθεί, δίδουν πολλά σε ανθρώπους που δεν έχουν πληρώσει και λίγα σε αυτούς που έχουν συμβάλει στο να στηριχθεί το ασφαλιστικό σύστημα. Αλλά σίγουρα αυτή τη στιγμή ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντέξει το κόστος της ασφαλιστικής δαπάνης».