Προσλήψεις φυλάκων και προσωπικού στις Εφορείες Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε η Κονιόρδου

Προσλήψεις εποχικών φυλάκων και διοικητικού προσωπικού στις Εφορείες Αρχαιοτήτων του Ιονίου, αλλά και μόνιμων αρχαιολόγων, εξήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κινιόρδου, αναπτύσσοντας τις «Πολιτικές για τη Στήριξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού», στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Όπως είπε η υπουργός, «μετά τους 1.350 του καλοκαιριού, θα προστεθούν 400 χειμερινοί, με πεντάμηνη θητεία. Για τα Ιόνια νησιά αυτό σημαίνει ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ για έγκριση, θα προσληφθούν τέσσερις ημερήσιοι φύλακες και ένας νυχτοφύλακας για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, που σημαίνει ότι το Αγγελόκαστρο και το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο θα ανοίξουν άμεσα.

Στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης θα προσληφθούν δύο ημερήσιοι φύλακες. Στην ΕΦΑ Ζακύνθου, τρεις ημερήσιοι φύλακες, στην ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας τρεις ημερήσιοι φύλακες και στην ΕΦΑ Κεφαλονιάς δύο ημερήσιοι φύλακες».

Η κ. Κονιόρδου είπε ακόμα, ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη 33 μόνιμων αρχαιολόγων για όλη την επικράτεια, όπου για τα Ιόνια νησιά προβλέπονται πέντε προσλήψεις.

Επίσης είναι έτοιμο το αίτημα πρόσληψης 200 μονίμων αρχαιολόγων εντός του 2018, και στην Κέρκυρα θα τοποθετηθούν τέσσερις, στην Κεφαλονιά τρεις, στη Ζάκυνθο δύο και στη Λευκάδα δύο. Ακόμη είναι σε εξέλιξη προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου οχτώ μηνών για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Θεάτρου Λευκάδας με δέκα άτομα, αρχαιολόγο και συντηρητή και οχτώ ειδικευμένους εργάτες».

Η υπουργός υπογράμμισε κατά την ομιλία της, ότι «ο πολιτισμός είναι πλέον ανάγκη, όχι μία περιττή πολυτέλεια» και «η χώρα μας μπορεί να αντιμετωπίσει δυναμικά και με δημιουργικότητα αυτές τις προκλήσεις, γιατί διαθέτει βασικά κεφάλαια που μπορούν καθοριστικά να συμβάλλουν σε μία παραγωγική ανασυγκρότηση και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας. Διαθέτει μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, υλική και άυλη, που διαγράφεται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ