Ξεκινά ο 2ος κύκλος του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» – Μέχρι 23 Νοεμβρίου οι αιτήσεις

Τη δυνατότητα σε αγρότες, από 18 έως 40 ετών, να παρακολουθήσουν δωρεάν προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης σε έξι διαφορετικές θεματικές του αγροδιατροφικού τομέα, παρέχει το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://generationag.org/ έως την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου με τις θέσεις να είναι περιορισμένες και να τηρείται σειρά προτεραιότητας στην επιλογή των συμμετεχόντων που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας του κάθε προγράμματος.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το Πανεπιστήμιο Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και απευθύνεται σε νέους που επιθυμούν να βρουν απασχόληση στον Aγροδιατροφικό Tομέα ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Η διάρκειά τους, ποικίλει ανά θεματικό αντικείμενο, από έξι έως και δώδεκα μήνες και επικεντρώνονται σε θέματα φυτικής, ζωικής παραγωγής και εναλλακτικού τουρισμού.
Κατά τον πρώτο κύκλο λειτουργίας των προγραμμάτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού εκπαιδεύτηκαν 700 νέοι σε περισσότερες από 30 περιοχές της Ελλάδας.

Ο δεύτερος κύκλος των δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων εγκαινιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες, με την πρόσκληση για το πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού το οποία σχεδίασε και υλοποιεί το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ που προσφέρονται είναι:

  • ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ & ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ – ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ (http://generationag.org/prog-1.php)
  • ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ (http://generationag.org/prog-2.php )
  • ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ (http://generationag.org/prog-3.php)
  • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (http://generationag.org/prog-4.php )
  • ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ: ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (http://generationag.org/prog-5.php )
  • ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΜΙΚΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ (http://generationag.org/prog-6.php)
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ