Πρόστιμο για αδήλωτη εργασία: Πότε και πόσο θα μειώνεται – Τι θα προβλέπεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Την στήριξη της πλήρους απασχόλησης, με παρεμβάσεις στη «σπονδυλωτή» επιβολή του προστίμου των 10.500 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Του Χάρη Δημητρίου

Στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που είναι θέμα… ωρών να τεθεί σε διαβούλευση, το υπουργείο προωθεί διάταξη με την οποία η μοναδική περίπτωση έκπτωσης από το τσουχτερό πρόστιμο, είναι εάν ο εργοδότης προσλάβει τον αδήλωτο εργαζόμενο με όρους πλήρους απασχόλησης, για ένα έτος. Έτσι, καταργούνται αυτόματα, οι δύο ενδιάμεσες υποκατηγορίες που είχε θεσμοθετήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με νομοθεσία του 2018, οι εργοδότες που θα εντοπίζονταν με αδήλωτο εργαζόμενο και θα δέχονταν το πρόστιμο των 10.500 ευρώ, είχαν το δικαίωμα να πληρώσουν λιγότερα στις εξής περιπτώσεις:

  • Αν προσλάμβαναν για τρεις μήνες τον εργαζόμενο, θα κατέβαλλαν πρόστιμο 7.000 ευρώ.
  • Αν προσλάμβαναν για έξι μήνες τον εργαζόμενο, θα κατέβαλλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ.
  • Αν προσλάμβαναν για 12 μήνες τον εργαζόμενο, θα κατέβαλλαν πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, θα έπρεπε οι εργοδότες να ακολουθήσουν μία από τις τρεις λύσεις που πρόσφερε ο νόμος, εντός δέκα ημερών από την επιβολή του προστίμου.

Τώρα, θα υπάρχει μόνο μία εναλλακτική λύση, αυτή του προστίμου των 2.000 ευρώ, αλλά και της 12αμηνης πρόσληψης με όρους πλήρους απασχόλησης…