Πότε κατατίθεται ο «Κλεισθένης» – Νέο πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Την ημέρα που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο θα φέρει το όνομα του Κλεισθένη, αποκάλυψε πριν λίγο, μιλώντας στην εκπομπή του Κόντρα, Επί του Πιεστηρίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.

Όπως είπε, ο «Κλεισθένης» θα δοθεί στη δημοσιότητα κατά πάσα πιθανότητα το διάστημα από την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Απριλίου, έως το πολύ την Πρωτομαγιά και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Το νέο πλαίσιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού έχει ξεσηκώσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, κυρίως εξαιτίας της απλής αναλογικής που θα εισαγάγει, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι όταν γίνει πρωθυπουργός θα καταργήσει τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση.

Τέλος, θυμίζουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα συνεδρίασαν από κοινού ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ για αυτό ακριβώς το θέμα, με τις καταγγελίες δημάρχων και περιφερειαρχών για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν πάρει στα χέρια τους τον «Κλεισθένη» να είναι ουκ ολίγες.