Πώς ο Μητσοτάκης επέβαλλε μειώσεις 20% στους μισθούς! – Το έκτακτα μέτρα ήρθαν για να μείνουν…

Οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που έπεται της πανδημίας του κορονοϊού, «έβγαλαν είδηση», που δεν είναι άλλη από τη μείωση κατά 20% των μισθών στον ιδιωτικό τομέα!

Του Χάρη Δημητρίου

Όσο και αν προσπάθησε το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου να «φτιασιδώσει τις γωνίες», η πραγματικότητα, όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη και επεξηγήθηκε από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, δεν αλλάζει: Εφεξής, οι επιχειρήσεις που θα έχουν απώλεια τζίρου από 20% και άνω θα μπορούν να επιβάλλουν μονομερώς στον εργαζόμενο μειωμένη απασχόληση, με μειωμένο ωράριο, αλλά και αντίστοιχα μειωμένο μισθό. Εκεί, θα παρεμβαίνει το κράτος και θα στηρίζει τις αποδοχές του εργαζόμενου σε ποσοστό 60% της απώλειας που θα έχουν υποστεί.

Ένα πρακτικό παράδειγμα είναι χρήσιμο:

Ας υποθέσουμε ότι ένας εργαζόμενος λαμβάνει 1.000 μισθό από την επιχείρηση στην οποία εργάζεται. Εάν υποχρεωθεί να δουλεύει τις μισές ώρες, λόγω καθίζησης του τζίρου της επιχείρησης, τότε ο μισθός του θα μειωθεί ανάλογα στο μισό, δηλαδή στα 500 ευρώ το μήνα. Το κράτος θα καλύπτει το 60% της απώλειας, δηλαδή τα 300 ευρώ. Συνεπώς, ο τελικός μισθός του συγκεκριμένου εργαζόμενου θα είναι 800 ευρώ, άρα 200 ευρώ ή 20% χαμηλότερος σε σχέση με σήμερα…

Παράλληλα παρέχεται το δικαίωμα τον Ιούνιο να συνεχιστεί το μέτρο της αναστολής σύμβασης εργασίας για το 100% των εργαζομένων μιας επιχείρησης. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας θα υποχρεωθούν να μείνουν σπίτι και να λάβουν ως αμοιβή τα 534 ευρώ που χορηγεί το κράτος.

Το μέτρο αυτό, αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές και τον Ιούνιο, αλλά επίσης και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, την εστίαση, τις μεταφορές, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί και τον Ιούλιο, μόνο που από τις ανωτέρω επιχειρήσεις εξαιρούνται όσες δραστηριοποιούνται στην εστίαση.

Από τον Ιούνιο και μετά δεν θα ισχύει η αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις.

Ο εργοδότης που θα επιβάλλει καθεστώς μειωμένης απασχόλησης, απαγορεύεται να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας ή να μειώσει τον ονομαστικό μισθό ή να μεταβάλλει την σχέση εργασίας με τον εργαζόμενό του.

Δεν επιτρέπεται η μετατροπή της σχέσης εργασίας από μερικής σε πλήρους απασχόληση, για να μπορεί μια επιχείρηση να ενταχθεί στο συγκεκριμένο μηχανισμό με την κωδική ονομασία «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Τα ανωτέρω μέτρα ισχύουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, όμως ο υπουργός Εργασίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθούν, εάν οι οικονομικές συνθήκες το επιβάλλουν…