Ραντεβού Γεροβασίλη-τρόικας με «μενού» διοικητικούς γραμματείς και αξιολόγηση

Αποδοτική και πετυχημένη χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι τη σημερινή συνάντηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη με τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία φορούσε τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την τρίτη αξιολόγηση.

Ήδη, έχει αρχίσει η ανταλλαγή κειμένων για την τεχνική συμφωνία (staff level agreement) για τις περισσότερες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση που έχουν δρομολογηθεί, όπως η κινητικότητα και η αξιολόγηση.

Μόνη εκκρεμότητα παραμένει η τοποθέτηση των νέων γενικών διευθυντών και των διοικητικών γραμματέων των υπουργείων. Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι οι σχετικές προκηρύξεις θα ολοκληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου, ενώ η τοποθέτηση των διοικητικών γραμματέων, στη θέση των γενικών γραμματέων προσδιορίζεται να έχει γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Επειδή η διαδικασία έχει υπερβεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το υπουργείο προσανατολίζεται στη μείωση της περιόδου «συνύπαρξης» με τους γενικούς γραμματείς σε περίπου τρεις μήνες αντί του εξάμηνου.

Για την αξιολόγηση, η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών ότι το υπουργείο σχεδιάζει η όλη διαδικασία να γίνει από το 2018 μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα ενταχθούν τα ψηφιακά οργανογράμματα και τα περιγράμματα θέσεων. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαχθεί το Δημόσιο από «άνωθεν» παρεμβάσεις και γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Αυτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου και όχι μνημονιακή υποχρέωση.

Δείτε – διαβάστε και την πρόσφατη συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη στο asfalistiko.gr για: