ΣΕΠΕ: Πρόγραμμα κατάρτισης 3.000 ανέργων στην πληροφορική με επιδότηση 1.471 ευρώ

Πρόγραμμα για την κατάρτιση και αξιοποίηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων 3.000 ανέργων ηλικίας 18-24 ετών υλοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), όπως δήλωσε ο πρόεδρός του, Αναστάσιος Τζήκας, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 fm.

Ο κ. Τζήκας είπε ότι «η Ελλάδα έχει απίστευτα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και πρέπει η πληροφορική και οι τηλεπικοινωνίες να γίνουν μία βιομηχανία για τη χώρα και ο ΣΕΠΕ, θέλει να παίξει ρόλο όσον αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες στην κοινωνία και στους ανέργους για αυτό υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα με το υπουργείο Εργασίας».

Ο ίδιος είπε ότι στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος άνεργοι, ηλικίας 18 μέχρι 24 ετών και θα εκπαιδευτούν στις ειδικότητες, Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων (Computer & Network Technician), Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού (Software Specialist), Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών (Web & Mobile Specialist), Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων (Database Developer) και Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής (IT Security Specialist).

Ο κ. Τζήκας ανέφερε ότι η διαδικασία είναι απλή: οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου και το πρόγραμμα διαρκεί 380 ώρες, 120 θεωρία και 260 πρακτική, και η επιδότηση είναι 1.471,60 ευρώ μικτά, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η τεχνολογία είναι μια ανάγκη για όλους και τα νέα παιδιά πρέπει να επενδύσουν και να ασχοληθούν με τις νέες τεχνολογίες.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ -Τη συνέντευξη πήρε η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου -Επιμέλεια: Όλγα Καρβουνιάρη