Σε απεργιακή κινητοποίηση οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ

Το Σωματείο Εργολαβικών Εργαζομένων στις επιχειρήσεις πετρελαιοειδών φυσικού αερίου και χημικής βιομηχανίας έχει προκηρύξει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη και 24ωρη αύριο, 11 Απριλίου, στην Αθήνα, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Το σωματείο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του διεκδικεί «να δοθεί τέλος στις ελαστικές μορφές εργασίας και στην υποχρεωτική άδεια 45 ημερών μετά από τρεις ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

  • Υπογραφή συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου για όσους συναδέλφους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Να δοθεί τέλος στην απλήρωτη, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, να αποκατασταθεί η ασφαλιστική κάλυψη από 101 μεικτά σε 106 βαρέα και ανθυγιεινά όπως προβλέπει η νομοθεσία.
  • Άμεση καταβολή των επιδομάτων βάρδιας, γάμου, ανθυγιεινής εργασίας και αναγνώριση των τριετιών.
  • Αυξήσεις στα κατώτατα ημερομίσθια ανάλογα με την ειδικότητα».

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) με ανακοίνωσή του «εκφράζει την πλήρη στήριξή του στους συναδέλφους εργολαβικούς εργαζομένους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), οι οποίοι αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους. Διεκδικούν από τους εργολάβους και τη διοίκηση των ΕΛΠΕ τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

«Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στα κατώτατα ημερομίσθια, για τα επιδόματα γάμου, ανθυγιεινής εργασίας, βάρδιας και τις τριετίες τους. Να μπει ένα τέλος στην απλήρωτη εργασία και να τους αποδοθεί σωστή ασφαλιστική κάλυψη».

Το ΕΚΑ «καλεί τα Σωματεία Μέλη του να εκφράσουν τη στήριξή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συναδέλφων, που προκήρυξαν για την Αθήνα 24ωρη Απεργία την Τετάρτη του Πάσχα 11 Απριλίου και για τη Θεσσαλονίκη 48ωρη Απεργία στις 10-11 Απριλίου, διεκδικώντας το αυτονόητο, δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς όρους και ασφαλείς συνθήκες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΑ.