Σε επίσχεση εργασίας 16 επικουρικοί του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν 16 εργαζόμενοι του επικουρικού προσωπικού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους (Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2018).

«Βρισκόμαστε στο μήνα Οκτώβριο και δεν διαφαίνεται πρόθεση εξόφλησης των δεδουλευμένων», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εργαζόμενη Φανή Καλοσίδου. Υπογράμμισε δε, ότι η μη καταβολή του μισθού προκαλεί προβλήματα στους εργαζόμενους, καθώς αδυνατούν να καλύψουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες.

«Μας έχουν υποσχεθεί και από τη διοίκηση του κέντρου και από το υπουργείο ότι θα δοθεί παράταση (της σύμβασης) μέχρι τον Σεπτέμβριο (του 2019)», σημείωσε η κ. Καλοσίδου και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κέντρου, Συλβάνα Καρασαββίδου, σημείωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «περιμένουμε λύση από το αρμόδιο υπουργείο, ενδεχομένως νομοθετική παρέμβαση που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο». Εκτίμησε δε, ότι, το θέμα «θα λυθεί πάρα πολύ σύντομα» και είπε ότι προς το παρόν το Κέντρο δεν νομιμοποιείται να πληρώσει τους προαναφερόμενους εργαζόμενους (διότι έχει παρέλθει το 24μηνο εργασίας) και «μόνο δικαστικά μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους».