Σημαία και για τους δοκιμαζόμενους υδρονομείς της ΕΥΠΑΠ η απόφαση ΣΕΠΕ για ΟΛΘ

Θετική για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ (υδρονομείς) χαρακτηρίζεται η απόφαση του ΣΕΠΕ για τον ΟΛΘ, βάσει της οποίας η διοίκηση υποχρεώνεται να καταβάλει τους ίδιους μισθούς σε όλο το προσωπικό, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Σε δηλώσεις του ο Μανώλης Μαστοράκης μέλος του ΣΕΚΕΣ, τονίζει :«θα την πάρουμε και θα την κάνουμε “σημαία”, και θα προσφύγουμε στο ΣΕΠΕ, κι ελπίζω να μην έχουμε παρατράγουδα από τη διοίκηση, η οποία εάν δεν την εφαρμόσει αυτόματα ενέχεται σε αστικές και ποινικές ευθύνες».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση: «εφόσον ο εργοδότης δεσμεύεται από επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, οι κανονιστικοί όροι της ισχύουν υποχρεωτικά και στις εργασιακές σχέσεις όλων των εργαζομένων που απασχολούνται από τον εν λόγω εργοδότη (…) χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς (…)».

Ο κ. Μαστοράκης, αναφερόμενος στο θέμα των υδρονομέων, των εδώ και πολλά χρόνια εργασιακών ομήρων των διοικήσεων της ΕΥΔΑΠ και των κυβερνήσεων, στηλιτεύει την έμμεση απάντηση Σπίρτζη που δόθηκε μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ για το πώς διασφαλίζονται οι θέσεις αυτών των εργαζομένων, απάντηση που ουσιαστικά συνιστά νέο ωμό εμπαιγμό, την ώρα που οι εργαζόμενοι ξέρουν τον πόλεμο που έχει γίνει κατά των υδρονομέων και πως παραμένουν στην εταιρεία χάριν του αγώνα των εργαζομένων και των αλληλέγγυων.

«Δε μας διαφώτισε για το πώς θα παραμείνουν στη θέση τους η κυβέρνηση», σημειώνει ο Μ. Μαστοράκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως δεν έχει δοθεί ούτε πολιτική λύση στο θέμα. «Λέει χαρακτηριστικά στην απάντηση ότι αναμένουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε. Είκοσι τρεις οικογένειες δεν αναμένουν, ο εργαζόμενος δεν αναμένει, έχει υποχρεώσεις… Η ΕΥΔΑΠ δεν αναμένει, γερνάει» (σ.σ.: το προσωπικό της).