«Στάζει αίμα» η αγορά εργασίας: Χάθηκαν 45.000 θέσεις απασχόλησης μέσα σε ένα μήνα!

Στις 45.000 ανήλθαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην Ελλάδα, κατά το μήνα Μάρτιο! Η επίδραση από την υγειονομική κρίση, ελέω πανδημίας κορονοϊού, αλλά και από τα κυβερνητικά μέτρα, ήταν άμεση.

Του Χάρη Δημητρίου

Τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, αν και δεν έχουν επίσημα δοθεί στη δημοσιότητα, δείχνουν ότι σε καθημερινή βάση, χάνονταν το Μάρτιο 1.800 θέσεις εργασίας!

Αν αναλογιστεί κανείς ότι παραδοσιακά ο Μάρτιος είναι ο μήνας που πραγματοποιείται η εκκίνηση της θερινής τουριστικής περιόδου, άρα δημιουργούνται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, λόγω εποχικής απασχόλησης, γίνεται αντιληπτό το πόσο αρνητικά είναι τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται…

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ιδιαίτερα αρνητική εικόνα που αποτυπώνεται στο σύστημα Εργάνη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, σε απολύσεις εποχικού προσωπικού.

Άρα, κυρίως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες θέσεων εργασίας το Μάρτιο.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μπορούν να αποτυπωθούν στο σύστημα οι εργαζόμενοι που υποχρεώνονται να δουλεύουν, χωρίς να έχουν κάποιας μορφής σύμβαση και οι οποίοι υπολογίζονται σε χιλιάδες…