Στάση εργασίας αύριο και κινητοποίηση των εργαζομένων στις Προνοιακές Μονάδες

Φωτό αρχείου -Πηγή: asfalistiko.gr

Πανελλαδική Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στις Προνοιακές Μονάδες για αύριο Πέμπτη, 12/7/2018 από τις 11.00 έως τις 15.00 και συγκέντρωση στις 11.30 έξω από το υπουργείο Εργασίας έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

«Το επικουρικό προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων βρίσκεται στον αέρα. Υπερέβησαν το 24μηνο εργασίας στο Δημόσιο με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις και το Ελεγκτικό Συνέδριο όπως και στις Μονάδες Δημόσιας Υγείας θεωρεί άκυρες τις συμβάσεις τους. Σε πολλές Προνοιακές Μονάδες δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία των επικουρικών και σε άλλες Μονάδες οι διοικήσεις παίρνουν αποφάσεις και λήγουν αυθαίρετα τις συμβάσεις τους», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Το επικουρικό προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων είχε έως σήμερα ενιαία αντιμετώπιση με το αντίστοιχο προσωπικό των μονάδων Δημόσιας Υγείας. Οι υπουργοί Υγείας προχώρησαν σε νομοθετική ρύθμιση η οποία ούτε μετατρέπει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, ούτε προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση (κλειστή προκήρυξη) στον επικείμενο διαγωνισμό. Οδηγεί σχεδόν όλους σε απόλυση, γι’ αυτό εκφράσαμε τις έντονες διαφωνίες μας. Η αν. υπουργός Εργασίας κα Φωτίου τηρεί σιγή ιχθύος. Δεν την απασχόλησε το ζήτημα», υπογραμμίζεται επίσης στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Οι Προνοιακές Μονάδες για να περιθάλπουν ανήμπορους συμπολίτες μας θέλουν προσωπικό, επαρκή στελέχωση. Εδώ αντί να προσλαμβάνουμε διώχνουμε 150 επικουρικούς, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες και είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.