Στάση εργασίας αύριο στο μετρό, ανεστάλη η 24ωρη απεργία της Πέμπτης

Στάση εργασίας για αύριο, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), ενώ θυμίζουμε ότι ανεστάλη η 24ωρη απεργία που είχε προκηρυχτεί από τους ηλεκτροδηγούς για μεθαύριο, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Η αυριανή στάση εργασίας θα γίνει από τις 9 το βράδυ ώς τη λήξη των δρομολογίων, με το ΣΕΛΜΑ να αντιδρά στα σενάρια μεταφοράς των μέσων μαζικής μεταφοράς στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι στόχος είναι «να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του… κέρδους και της ιδιωτικοποίησης».

Επίσης, το ΣΕΛΜΑ ζητά άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την επίλυση του χρηματοδοτικού των αστικών συγκοινωνιών, υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν ελλειμματικές οι αστικές συγκοινωνίες, προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν από το υπερταμείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σωματείο των ηλεκτροδηγών ανέστειλε την εξαγγελθείσα για την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 24ωρη απεργία στο μετρό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου, «μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, στην οποία βρέθηκε και η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, υπήρξε συμφωνία αναφορικά με το πλαίσιο και τις διαδικασίες επίλυσης του θέματος της αναδρομικής αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών των ηλεκτροδηγών, για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων».