Στάση εργασίας αύριο στο μετρό, 24ωρη απεργία στις 16 Νοεμβρίου

Κλιμακώνει τις απεργιακές του κινητοποιήσεις το σωματείο των ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό που αποφάσισε να προχωρήσει σε 4ωρη στάση εργασίας, αύριο, 10 Νοεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και σε 24ωρη απεργία την άλλη Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του σωματείου, «στη σημερινή πραγματοποιηθείσα Γενική Συνέλευση των ηλεκτροδηγών, εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων, η εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου, για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, απέναντι στην αδιαφορία που επιδεικνύει το υπουργείο Εργασίας, αλλά και στις άθλιες πρακτικές που εφαρμόζει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Δυστυχώς το υπουργείο Εργασίας αν και μας διαβεβαίωνε στη συνάντησή μας, λίγες ημέρες πριν τη ΔΕΘ, ότι θα μας απαντήσει άμεσα σχετικά με το αίτημά μας για την αναδρομική αναγνώριση των ασφαλιστικών εισφορών για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, αντ’ αυτού ακόμα και μετά από την πραγματοποιηθείσα Στάση Εργασίας της προηγούμενης βδομάδας εξακολουθεί να σιωπά παρατείνοντας την αγωνία των ηλεκτροδηγών.

Ταυτόχρονα η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ και συγκεκριμένα ο κ. Θωμόπουλος σε μια άθλια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, βρήκε την ευκαιρία ακόμη μια φορά να προχωρήσει σε προαγωγές προσωπικού με πελατειακά-κομματικά κριτήρια και να καταστρατηγήσει εκ νέου τον ΚΕΟΛ πράγμα που απέκλειε με την επιστολή του προς το σωματείο μας στις 31/3/17», τονίζεται στην ανακοίνωση.