Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπ. Υγείας από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία

φωτό αρχείου

Παναττική στάση εργασίας για όλο το προσωπικό από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και πανελλαδική 24ωρη απεργία για το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης έχει προκηρύξει για σήμερα, Τετάρτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Επίσης, πραγματοποιείται συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας. Η κινητοποίηση γίνεται για την καταβολή των οφειλόμενων μισθών και για τη μονιμοποίηση του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η αποχώρησή τους θα οδηγήσει τα Νοσοκομεία σε κατάρρευση.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «οι απαντήσεις του υπουργού στη συνάντηση με όλους τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους στο αμφιθέατρο του υπουργού Υγείας την Πέμπτη 23/11/2017 ήταν αόριστες για την απρόσκοπτη καταβολή των μισθών και αρνητικές για την μονιμοποίηση των 10.000 και πλέον εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ και την Πρόνοια με ελαστικές μορφές απασχόλησης (Επικουρικοί, ΟΑΕΔ, Συμβάσεις Έργου, Εργολαβικοί, πρώην εργολάβοι με συμβάσεις έργου ή εργασίας)».

Συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ

Στη στάση εργασίας συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «μετά από συνελεύσεις – συσκέψεις συμβασιούχων του ΟΑΕΔ αλλά και επικουρικών (γιατροί – διοικητικοί κτλ) σε μία σειρά νοσοκομεία, αλλά και τις αποφάσεις πρωτοβάθμιων Σωματείων (Αττικό, Νίκαια, Γεννηματάς, Άγιος Σάββας, Αγλαΐα Κυριακού) σύμφωνα και με τις αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, ώρα 13:00, στο υπουργείο Υγείας, κινητοποίηση προκειμένου να αναδειχθεί το ζήτημα της απόλυσης των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ το Φλεβάρη του 2018 αλλά και της απλήρωτης εργασίας των επικουρικών εργαζομένων, όχι μόνο στα Νοσοκομεία αλλά και αλλού π.χ. στους ΟΤΑ. Την ίδια ημέρα με 24ωρη απεργία κινητοποιούνται οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού και ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει παναττική Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας, στις 13:00».