Στάση εργασίας σήμερα στο μετρό

Προειδοποιητική στάση εργασίας έχει κηρύξει για σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, από τις 9 το βράδυ και μέχρι τη λήξη της βάρδιας, το σωματείο ηλεκτροδηγών της εταιρείας Αττικό Μετρό.

Οι ηλεκτροδηγοί σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την παρελκυστική τακτική τόσο της διοίκησης όσο και του υπουργείου Εργασίας στο μείζον θέμα της αναδρομικής αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών για την κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους, «ήταν λίγες ημέρες πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που αναστείλαμε, εις ένδειξη καλής θέλησης, εξαγγελθείσα στάση εργασίας, προκειμένου να παραστούμε σε διάλογο με το υπουργείο Εργασίας για το μείζον θέμα της αναδρομικής αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Μετά μεγάλης μας λύπης και μετά από ήδη δύο έγγραφες αιτήσεις προς το υπουργείο Εργασίας, μια το 2016 και μια το 2017, και πολλαπλές προφορικές, δυστυχώς μέχρι σήμερα το υπουργείο τηρεί σιγήν ιχθύος, επιλέγοντας ουσιαστικά την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού».