Στάση εργασίας σε μετρό, τρένα και προαστιακό τη Δευτέρα

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Τα δυο σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ και ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ) αποφάσισαν ομόφωνα την πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, μεταξύ 10.00 – 13.00, ενώ, επίσης, τη Δευτέρα στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 έχει και το μετρό.

«Η στάση εργασίας γίνεται στη μνήμη των δυο συναδέλφων και του συμπολίτη μας που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο. Αγωνιζόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής (τηλεδιοίκηση – φωτοσήματα) για να έχουμε ακόμα πιο ασφαλή και γρήγορα τρένα στην Ελλάδα, στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού. Ο σιδηρόδρομος ήταν, είναι και παραμένει το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς στην χώρα μας», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «απαντάμε άμεσα και συνεχίζουμε το πρόγραμμα των δράσεων μας με στάση εργασίας τη Δευτέρα 13/11/17 από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 9 η ώρα το πρωί. Προχωράμε άμεσα και δυναμικά για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης».

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το Σωματείο Ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.