Στάση εργασίας στα Ταμεία και συγκέντρωση στα δικαστήρια για τις διώξεις συνδικαλιστών του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ

Στην προκήρυξη παναττικής στάσης εργασίας για σήμερα Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, από τις 11.00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο κτίριο 2 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων για τη στήριξη των δύο συνδικαλιστών του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ που συνελήφθησαν χτες και οδηγούνται στο αυτόφωρο, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΠΟΚΠ, «οι δύο αγωνιστές συνάδελφοι μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΑΕΕ και της Ομοσπονδίας μας, συνελήφθησαν στη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής για τη συμμετοχή τους στις πολυήμερες κινητοποιήσεις του Συλλόγου και παραπέμπονται να δικαστούν στις 12.00 το μεσημέρι μέσω της διαδικασίας του αυτοφώρου».

Θυμίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται για την ενίσχυση με προσωπικό υποστελεχωμένων περιφερειακών διευθύνσεων του ΟΑΕΕ και από την περασμένη Παρασκευή συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα.

«Η ευθύνη για τη συγκεκριμένη εξέλιξη αλλά και για τα σημερινά γεγονότα ανήκει αποκλειστικά στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΠΟΚΠ, «η οποία είχε από την πρώτη μέρα την υποχρέωση να επεξεργαστεί και να προτείνει άμεση λύση επί ενός πραγματικού και επείγοντος ζητήματος. Αντί γι’ αυτό, κινήθηκε -ανεπιτυχώς βέβαια- προς την κατεύθυνση της “διαχείρισης” και της “χειραγώγησης” της κατάστασης, οδηγώντας ουσιαστικά στην αστυνομική παρέμβαση και στις ποινικές διώξεις».

«Ο αγώνας όμως όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά με τη μαζική συμμετοχή μας στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση της Ευελπίδων θα δώσουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση σχετικά με τη βούληση και την απόφασή μας να σταθούμε δυναμικά και αγωνιστικά απέναντι σε κάθε εμπόδιο και απειλή».

Καλούμε επίσης την ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Σωματεία, να συμμετάσχουν με όποιο τρόπο είναι δυνατό στην αυριανή συγκέντρωση αλλά και στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις τόσο του ΠΣΕ ΟΑΕΕ όσο και του ΠΣΕ ΟΓΑ (ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΟΠΕΚΑ)», καταλήγει η ανακοίνωση – κάλεσμα της ΠΟΠΟΚΠ.