Στάση εργασίας στο μετρό την Τετάρτη και 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Τα σωματεία του μετρό έχουν προκηρύξει στάση εργασίας για μεθαύριο, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου.

Τη στάση εργασίας που θα γίνει την Τετάρτη από τις 9 το βράδυ ώς τη λήξη των δρομολογίων προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) και την 24ωρη απεργία το σωματείο των ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό.

Στη σχετική του ανακοίνωση, το ΣΕΛΜΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι προχωρά άμεσα και δυναμικά «για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του… κέρδους και της ιδιωτικοποίησης». Και ζητά άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την επίλυση του χρηματοδοτικού των αστικών συγκοινωνιών, υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν ελλειμματικές οι αστικές συγκοινωνίες, προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν από το υπερΤαμείο.

Το σωματείο των ηλεκτροδηγών σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «στην πραγματοποιηθείσα Γενική Συνέλευση των ηλεκτροδηγών, εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων, η εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου, για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, απέναντι στην αδιαφορία που επιδεικνύει το υπουργείο Εργασίας, αλλά και στις άθλιες πρακτικές που εφαρμόζει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Δυστυχώς το υπουργείο Εργασίας αν και μας διαβεβαίωνε στη συνάντησή μας, λίγες ημέρες πριν τη ΔΕΘ, ότι θα μας απαντήσει άμεσα σχετικά με το αίτημά μας για την αναδρομική αναγνώριση των ασφαλιστικών εισφορών για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, αντ’ αυτού ακόμα και μετά από την πραγματοποιηθείσα στάση εργασίας της προηγούμενης βδομάδας εξακολουθεί να σιωπά παρατείνοντας την αγωνία των ηλεκτροδηγών».