Στάση εργασίας την Τετάρτη στον ΟΠΑΠ – Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις και υπογραφή ΣΣΕ

Σε στάση εργασίας την Τετάρτη 7/11 από τις 10:00 έως τις 12:00 προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ, διεκδικώντας τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) με ανακοίνωσή του εκφράζει την αλληλεγγύη του και επισημαίνει ότι «η σύναψη ΣΣΕ είναι βασική προϋπόθεση για κάθε εργαζόμενο κι ειδικότερα για τους εργαζόμενους στον ΟΠΑΠ, για την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς μισθού ανάλογα με την εκπαίδευση, εμπειρία, ομαλή εργασιακή εξέλιξη αλλά και την κοινωνική/οικογενειακή κατάσταση του καθένα, για εξασφάλιση ισότητας στη μεταχείριση όλων των εργαζομένων παλιών και νέων, για κανονικό κι όχι ελαστικό (και καταστρατηγούμενο) ωράριο».

«Αγωνίζονται για μια ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει μια δίκαιη αμοιβή στους εργαζόμενους ως αποτέλεσμα του μόχθου τους. Επιπλέον, μια ΣΣΕ η οποία θα κατοχυρώνει την προστασία των συνδικαλιστικών κι εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας».

«Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων του ΟΠΑΠ για αυξήσεις και σύναψη ΣΣΕ και θα είμαστε δίπλα τους σε όποια αγωνιστική κινητοποίηση προχωρήσουν. Καλούμε τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ καθώς και κάθε εργαζόμενο του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας, δίνοντας δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΠ, στη Λ. Αθηνών 112», καταλήγει η ανακοίνωση-κάλεσμα του ΕΚΑ .