Στα Γιάννενα συλλαμβάνουν τους απλήρωτους εργαζόμενους του Καρυπίδη!

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων στις 12 μ.μ., καλεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων εργαζόμενους και πολίτες του νομού, σε ένδειξη συμπαράστασης για τις συλλήψεις εργαζομένων του σούπερ μάρκετ Καρυπίδη.

Να σημειωθεί πως εδώ και μέρες οι αστυνομικές δυνάμεις του νομού Ιωαννίνων, μετά την εντολή της διοίκησης του σούπερ μάρκετ, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και προσαγωγή με τη διαδικασία του αυτόφωρου, εργαζόμενων στο σούπερ μάρκετ Καρυπίδη στα Ιωάννινα, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία και διαδηλώνουν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων, «έγιναν δύο συλλήψεις, μιας μητέρας με τρία παιδιά και ενός εργαζομένου με χρόνια προϋπηρεσίας στο κατάστημα, έπειτα από μηνύσεις που κατέθεσε εναντίον τους και κατά μελών του Σωματείου η εργοδοσία του Market In, που έχει εξαγοράσει τα καταστήματα της Καρυπίδης.

Επιπλέον, αναζητούνται με ανθρωποκυνηγητό στα σπίτια τους οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην Καρυπίδης, αλλά και άλλοι συνδικαλιστές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη των εργαζομένων, εργαζόμενοι από τα συνδικάτα και φορείς του νομού πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο και στη συνέχεια έξω από τα Δικαστήρια διαδηλώνοντας ενάντια στην τρομοκρατία που ασκείται και απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων».