Στις κάλπες αύριο και τη μεθεπόμενη Κυριακή δικαστές και εισαγγελείς

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Κυριακή 13 Μαίου 2018 και την μεθεπόμενη Κυριακή στις 20 Μαΐου 2018, οι περίπου 2.600 δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που είναι μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), προκειμένου να αναδείξουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη διετία.

Αύριο, Κυριακή, οι κάλπες θα ανοίξουν για να ψηφίσουν οι δικαστικοί λειτουργοί εκτός Αττικής, ενώ στις 20 Μαΐου 2018 θα προσέλθουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς της Αθήνας και του Πειραιά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι κάλπες αύριο στην Περιφέρεια θα ανοίξουν στις 8 π.μ. και θα κλείσουν 3 μ.μ., αντίθετα τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών (20 Μαΐου 2018) θα ανοίξουν 8 π.μ. και θα παραμείνουν ανοικτές έως 7 μ.μ. Φυσικά, εάν υπάρχει μεγάλη προσέλευση θα παραταθεί ο χρόνος που θα παραμείνουν οι κάλπες ανοικτές.

Οι εκλογές στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων διεξάγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και για το λόγο αυτό δεν υπάρχουν επίσημα συνδυασμοί υποψηφίων. Όμως, στην πράξη οι υποψήφιοι έχουν ομαδοποιηθεί και κατέρχονται στις εκλογές με 5 ομάδες (ουσιαστικά συνδυασμούς) και με έναν ανεξάρτητο υποψήφιο, διεκδικώντας την ψήφο των συναδέλφων τους δικαστών και εισαγγελέων.

Οι συνδυασμοί 3 ομάδων ήδη συνεργάζονται από τις περασμένες εκλογές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και είναι η ομάδα των αδελφών Χριστόφορου και Χαράλαμπου Σεβαστίδη, η οποία στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 2 έδρες.

Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης είναι σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΔΕ, ενώ Χαράλαμπος Σεβαστίδης είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης.

Η ομάδα του απερχόμενου γενικού γραμματέας της ΕΔΕ, Νικολάου Σαλάτα, στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 3 έδρες.

Η ομάδα του απερχόμενου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, Παναγιώτη Λυμπερόπουλου, στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 3 έδρες.

Το μέλους του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, Μαργαρίτα Στενιώτη, κατέρχεται επικεφαλής ομάδας. Να σημειωθεί ότι η κυρία Στενιώτη έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΔΕ, μετά την αποχώρηση της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, από τη θέση της προέδρου της Ένωσης.

Η ομάδα του Χρήστου Κατσιάνη συμμετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές της Ένωσης.

Πλέον των ομάδων, διεκδικεί την ψήφο των συναδέλφων του, ο Χρήστος Νάστας, ο οποίος κατέρχεται ως ανεξάρτητος-μεμονωμένος υποψήφιος.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ