Στον «αέρα» βρίσκονται 70 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ!

Το φάσμα της απόλυσης καλούνται να αντιμετωπίσουν 70 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, οι οποίοι προέρχονται από το καθεστώς των πρώην stage και δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στο μόνιμο προσωπικό του Οργανισμού.

Αρκετοί εξ αυτών έχουν περισσότερα από 10 έτη προϋπηρεσίας στον ΟΑΕΔ, καλύπτουν κατά γενική ομολογία «πάγιες και διαρκείς ανάγκες», όμως ακόμα δεν έχει καταστεί εφικτή η μονιμοποίησή τους. Την ερχόμενη Τρίτη, 17 Απριλίου, η συγκεκριμένη υπόθεση θα εκδικαστεί από το αρμόδιο Εφετείο.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, με επίσημη ανακοίνωση, ζητά να δοθεί άμεσα λύση. Καταγγέλλει, δε, τη διοίκηση του Οργανισμού ότι, αν και είχε συμφωνηθεί να γίνει σχετική εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τώρα οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

«Καλούμε τη διοικήτρια να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνημένη με την Ομοσπονδία προσωρινή λύση και να διεκδικήσει δυναμικά, ειλικρινά και αποφασιστικά την ένταξη των εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις στο μόνιμο προσωπικό του Οργανισμού», τονίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει: «Ζητάμε από τη διοικήτρια και το Δ.Σ. να μην επικαλούνται τη νομιμότητα όποτε θέλουν, για ό,τι θέλουν και όπως θέλουν. Ζητάμε να δοθεί λύση τώρα. Δηλώνουμε, ότι η Ομοσπονδία θα προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις και δεν θα επιτρέψει την απομάκρυνση των συναδέλφων. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος το δικαίωμα στην εργασία και θα καταγγείλουμε κάθε προσπάθεια υπεκφυγής ευθυνών».