Στον αέρα το Συνέδριο της ΓΣΕΕ – Τι λέει το ΠΑΜΕ για τα σημερινά γεγονότα στη Ρόδο

Την εισβολή και την επίθεση μελών του ΠΑΜΕ εναντίον συνέδρων και μελών της διοίκησης της Συνομοσπονδίας στο ξενοδοχείο «Ρόδος Παλλάς» σήμερα τα ξημερώματα, πριν από την έναρξη του συνεδρίου της ΓΣΣΕ στη Ρόδο, καταγγέλλει η ηγεσία της. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, η εισβολή έγινε «από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο».

«Έσπασαν πόρτες, μπήκαν μέσα, πήγαν και με λοστούς και έσπασαν την πόρτα του συνεδριακού κέντρου, το έχουν καταλάβει και λένε ότι το συνέδριο θα γίνει όπως θέλει το ΠΑΜΕ» τόνισε σε δηλώσεις του ο Γ. Παναγόπουλος, κάνοντας λόγο για τέσσερις τραυματίες.

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «συνδικαλιστική μαφία», που αφού «δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των “προσλήψεων” των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις».

«Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής. Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου», αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Το δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ

«Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ (Δημοκρατική Αγωνιστική συνεργασία), μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας, έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους. 

Η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των “προσλήψεων” των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις. 

Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη – Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ… 

Σαν τον κλέφτη, 600 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και σε πεντάστερο ξενοδοχείο – φρούριο, που άνοιξε μόνο και μόνο για να εκλεγούν οι εργοδότες και οι μαϊμούδες, η συνδικαλιστική μαφία μαζί με πλήθος μπράβων και σεκιουριτάδων βρίσκονταν όλες αυτές τις ώρες πίσω από τριπλές κλειδαμπαρωμένες πόρτες για να κάνει ένα συνέδριο της Κόζα Νόστρα.

Την ίδια στιγμή, με πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των εργατικών συνεδρίων, απαγόρευσε την είσοδο στα ΜΜΕ προκειμένου να μην καταγράφουν οι αθλιότητές τους. Η συνδικαλιστική μαφία ύστερα από όλα αυτά τα αίσχη που έχουν προηγηθεί σε εργατικά κέντρα όλης της χώρας, στην ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην Καλαμάτα, έχει το θράσος να αναφέρεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο νησί και σε όλη τη χώρα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα αυτής της περιόδου, για να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας. 

Τώρα είναι ώρα για να καθαρίσει το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα από νόθους και εργοδότες».

Συγκέντρωση στα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα

Ο Νίκος Μαυροκέφαλος, αντιπρόσωπος της ΔΑΣ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, από τη Ρόδο όπου βρίσκεται, έκανε την εξής δήλωση μιλώντας στους συνέδρους:

«Βρισκόμαστε εδώ από το πρωί εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και άλλοι επώνυμοι συνδικαλιστές, από Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, για να επιβάλουμε τη θέληση των εργαζομένων να πεταχτούν έξω από τα συνέδρια των εργατών οι εργοδότες και οι νόθοι. Είναι μια μάχη που δώσαμε στην Αθήνα, στην Καλαμάτα, που συνεχίζουμε εδώ στη Ρόδο και θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε όλο το επόμενο διάστημα. Μιλάμε για μια συνδικαλιστική μαφία, μια πλειοψηφία, που δεν έχει καμία νομιμοποίηση να κουβαλάει πια τη σφραγίδα και τα χαρτιά της ΓΣΕΕ. Αυτή τη στιγμή συνάδελφοι μας εργάτες έχουν μπει μέσα στα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα. Η έκπτωτη διοίκηση της ΓΣΕΕ πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά της Πατησίων». 

φωτ. 902.gr

Στο μεταξύ στην Αθήνα στα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΕ από το πρωί διαδηλώνουν και ενημερώνουν τους εργαζόμενους δεκάδες εργαζόμενοι – μέλη του ΠΑΜΕ, απαιτώντας: «Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα».  

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ξεμπερδέψουμε εδώ και τώρα από τη σαπίλα και τη σήψη της εργοδοτικής μαφίας, να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας των νόθων και των ανύπαρκτων συνδικάτων» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.