Στον εισαγγελέα εργοδότης που απαίτησε από εργαζόμενο να του επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων

Μετά το περιστατικό της Λάρισας, όπου εργοδότης απαίτησε, με την απειλή απόλυσης, μάλιστα, από εργαζόμενους να του επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων, ήρθε στο φως της δημοσιότητας και νέο κρούσμα, στο Ναύπλιο αυτή τη φορά. Ο εργοδότης, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, παραπέμπεται, μάλιστα, στον εισαγγελέα.

Ο εργαζόμενος, από τον οποίο ο εργοδότης απαίτησε να του επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο είχε καταβάλει μέσω τραπέζης, κατήγγειλε το περιστατικό στο ΣΕΠΕ. Κατόπιν, και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ο εργαζόμενος παρέδωσε στον εργοδότη προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, προκειμένου να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του εργοδότη.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επαναλαμβάνει ότι η τήρηση της νομιμότητας στους χώρους δουλειάς και η προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα αυθαιρεσίας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα.

Το υπ. εργασίας καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν, επώνυμα ή ανώνυμα, οποιαδήποτε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, επικοινωνώντας με τα κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας ή στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.