Στους δρόμους αύριο εκπαιδευτικοί και γιατροί – Απεργία και συγκέντρωση στα Προπύλαια

φωτό: asfalistiko.gr

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο, Παρασκευή 30 Μαρτίου, οι δάσκαλοι και καθηγητές με βασικό αίτημα την άμεση πραγματοποίηση μαζικών, μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2018-19.

Επίσης, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 13.30, στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο.

Με τους εκπαιδευτικού αύριο συναντιόνται αγωνιστικά και οι νοσοκομειακοί γιατροί, με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), να έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι «ενώνουμε τη φωνή μας με τους δασκάλους και τους καθηγητές που παλεύουν και αυτοί για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη μόρφωση. Όλοι στη συγκέντρωση στις 13:30 στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου».

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με επιστολή τους ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό αύριο το μεσημέρι, αφού, όπως επισημαίνουν, «μετά και την τελευταία συνάντησή μας με τον Υπουργό Παιδείας στις 16 Μαρτίου 2018, το κεντρικής σημασίας αίτημα των μαζικών μόνιμων διορισμών υπερβαίνει την αρμοδιότητά του και είναι αναπόσπαστο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής».