Στους δρόμους σήμερα συνταξιούχοι, εργαζόμενοι ΔΕΗ και νοσοκομειακοί

Φωτό αρχείου

Ημέρα κινητοποιήσεων για εργαζομένους και συνταξιούχους η σημερινή. Στους δρόμους θα βρεθούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει σειρά συλλαλητηρίων για τις επόμενες μέρες.

Η συγκέντρωση των εργαζομένων στη ΔΕΗ που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 στη Χαλκοκονδύλη. Στη συνέχεια, στις 12:30, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, καθώς στην ολομέλεια της Βουλής θα κορυφώνεται η συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Απεργιακή κινητοποίηση έχει εξαγγείλει για σήμερα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

Ειδικότερα, αποφασίσθηκε 24ωρη απεργία για τις δημόσιες δομές υγείας στην περιφέρεια, 5ωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 για την Αττική και συγκέντρωση στις 10:30 έξω από την 1η ΥΠΕ Αττικής.

Τέλος, από την Αθήνα ξεκινά σήμερα, στις 10.00, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), ένα θερμό τρίμηνο κινητοποιήσεων από τους συνταξιούχους, που έχει αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, καλώντας «όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη την χώρα».

Τρεις συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Τρεις συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα και στη Θεσσαλονίκη. Με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ, μέχρι το μεσημέρι, συνεχίζουν τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι της Εταιρείας με αίτημα την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της πόλης έχουν προγραμματίσει συμβασιούχοι , παρατασιούχοι και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στις Δημοτικές επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης, με αφορμή συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Τέλος, τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, στις 13:30, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.