Στο δρόμο οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό! – Τα «έκτακτα εργασιακά μέτρα» ήρθαν για να… μείνουν

Φωτό αρχείου -Πηγή: 902.gr

Απεργιακός «πυρετός» σήμερα Τρίτη, στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης, που έχουν ληφθεί επ’ αφορμή της υγειονομικής κρίσης και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει μοτο-πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Του Χάρη Δημητρίου

Η πρωτοβουλία των κινητοποιήσεων ανήκει στο ΠΑΜΕ, που καταγγέλλει την εργοδοτική αυθαιρεσία στον κλάδο, ειδικά από την στιγμή που επιβλήθηκαν τα κυβερνητικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό! Στα αιτήματα των συνδικαλιστών είναι να υπάρξει ουσιαστική στήριξη εργαζομένων και ανέργων, καθώς και να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αφού λάβουν όλα τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ, μέτρα προστασίας, να προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές κινητοποιήσεις στους χώρους εργασίας, αλλά και στις εργοδοτικές ενώσεις.

Τα συνδικάτα, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην επαύριο της υγειονομικής κρίσης, εκφράζοντας φόβους ότι αφενός ότι τα «έκτακτα εργασιακά μέτρα» ήρθαν για να… μείνουν, αφετέρου ότι η κυβέρνηση κατά τον σχεδιασμό των μέτρων της επόμενης μέρας θα υιοθετήσει εργοδοτικές προτάσεις οι οποίες οδηγούν στην ανατροπή θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Κινητοποιήσεις συμβολικού χαρακτήρα, θα πραγματοποιηθούν και στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ήδη, οι ναυτεργάτες έχουν ανακοινώσει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 1η Μαΐου, στον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο. Η ΓΣΕΕ προκήρυξε απεργία για τη συγκεκριμένη μέρα, προέτρεψε όμως συνδικάτα και οργανώσεις να τηρήσουν «με θρησκευτική ευλάβεια» τα μέτρα αυτοπροστασίας που έχουν επιβληθεί.