Στο ΣτΕ κοντράρονται ΣΕΒ και συνδικάτα για τις τριετίες με «διαιτητή» την κυβέρνηση

Φωτό: asfalistiko.gr

Κόντρα ΣΕΒ, κυβέρνησης και συνδικάτων σήμερα στην… αρένα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με… φόντο τις τριετίες (μισθολογικές ωριμάνσεις) που απορρέουν από τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Του Χάρη Δημητρίου

Το ανώτατο δικαστήριο καλείται να αποφανθεί σε σχέση με την αίτηση ακύρωσης που έχει υποβάλλει ο ΣΕΒ κατά των αυξήσεων στις τριετίες και την οποία είχε αποκαλύψει στις αρχές του περασμένου Ιουλίου το asfalistiko.gr. Πρόκειται για αυξήσεις, που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, ως αποτέλεσμα της ανάλογης αύξησης που συντελέστηκε στον κατώτατο μισθό, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Νομικές παρεμβάσεις υπέρ της διατήρησης των αυξήσεων στις τριετίες, έχουν πραγματοποιήσει τόσο η ΓΣΕΕ, όσο και το ΕΚΑ, οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία (ΟΕΧΒΕ), στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΟΣΝΙΕ) και στα καζίνο (ΟΣΕΤΥΠ), όπως και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση». Επίσης, για σήμερα στις 9 το πρωί έχουν προγραμματίσει το ΠΑΜΕ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το ΣτΕ. Υπόμνημα προς το ανώτατο δικαστήριο έχει υποβάλλει και το υπουργείο Εργασίας, που φαίνεται με τη σειρά του να στηρίζει, πιο διακριτικά είναι η αλήθεια, τη διατήρηση των τριετιών…

Πληροφορίες θέλουν το ΣτΕ να προσανατολίζεται να επιλέξει τη λύση της αναβολής της εκδίκασης της προσφυγής των εργοδοτών για τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αύξηση που έγινε στις κατώτατες αποδοχές του ιδιωτικού τομέα, αυτές από 586 ευρώ μικτά που ήταν, ανήλθαν στα 650 ευρώ μικτά. Ταυτόχρονα, σε εγκύκλιο που εκδόθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, όσοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αμείβονται με τα κατώτατα μισθολογικά όρια και είχαν θεμελιώσει τριετίες έως το 2012, όταν και «πάγωσαν» ελέω μνημονίου, μπορούν να καρπωθούν επιπλέον αύξηση, ως εξής:

· Από 3-6 έτη προϋπηρεσίας 715 ευρώ.

· Από 6-9 έτη προϋπηρεσίας, 780 ευρώ.

· Άνω των 9 ετών προϋπηρεσία, 845 ευρώ.

Η πλευρά των εργοδοτών θεωρεί ότι θα έπρεπε να μην ισχύσουν οι συγκεκριμένες αυξήσεις, μιας και οι τριετίες είναι «παγωμένες» από το 2012 και μετά. Επίσης, στην επιχειρηματολογία τους, τονίζεται ότι σύμφωνα με μνημονιακή νομοθεσία (ν.4172/2013, αρ. 103), ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός, ορίζεται ως μία μοναδική αξία (ποσό) αναφοράς.