Στο www.koinonikomerisma.gr και TAXIS οι αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα – Μέχρι 15/12 η πληρωμή

O γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλλας περιέγραψε τη διαδικασία με την οποία θα γίνουν οι αιτήσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος στο κεντρικό μαγκαζίνο του Real fm με τον Νίκο Στραβελάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Καρέλλα, μόλις εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) θα ανοίξει η πύλη και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί το μέρισμα.

Η διαδικασία, όπως τόνισε ο κ. Καρέλλας είναι η εξής: «μπαίνει ο ενδιαφερόμενος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr και στο http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/merisma.html, χρησιμοποιώντας κωδικούς του Taxis. Το πρώτο που ζητείται είναι ο ΑΜΚΑ, το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου για να σταλεί ειδοποίηση. Η φόρμα είναι προσυμπληρωμένη με το φορολογητέο εισόδημα του 2016. Επίσης πρέπει να δηλωθεί έγκυρος αριθμός IBAN».

«Το τεκμαρτό εισόδημα είναι εκείνο βάσει του οποίου θα κριθεί αν θα ληφθεί από κάποιον το κοινωνικό μέρισμα και το ύψος αυτού. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το τεκμαρτό εισόδημα. Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο καθώς πρέπει να διανεμηθεί το μέρισμα» δήλωσε ο κ. Καρέλλας.

Αναφορά έκανε ο γενικός γραμματέας και στους φιλοξενούμενους. Όπως είπε «οι φιλοξενούμενοι είναι δηλωμένοι. Αν προκύψει κάποιο θέμα, θα σταματήσει η διαδικασία και θα ειδοποιηθεί ο φιλοξενούμενος ώστε να μπει στο Taxis και να δηλώσει ότι συναινεί να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία του».

Να σημειώσουμε ότι η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr ακόμα δεν λειτουργεί, ενώ η σχετική ενότητα στο TAXIS ειδοποιεί τους χρήστες ότι «η εφαρμογή για την αίτηση κοινωνικού μερίσματος δεν είναι διαθέσιμη» (δείτε πιο κάτω τη φωτό).

Διαβάστε και: Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα