Συγκέντρωση έκτακτων υπ. Πολιτισμού για το προσωπικό καθαρισμού και φύλαξης

Φωτό αρχείου -πηγή: asfalistiko.gr

Να παραμείνει στις εργασίες του το προσωπικό καθαρισμού και φύλαξης στις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, ωσότου κηρυχθεί η 18μηνη προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού, στο τέλος Ιανουαρίου, ζητεί το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, που πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΟΑ (Μπουμπουλίνας 20-22, Αθήνα).

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου, Μιχαήλ Ζερβός, στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), «όλες οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟ έχουν ανάγκη από προσωπικό καθαριότητας. Εκτός από το κτίριο του ΥΠΠΟ, δεν υπάρχει άλλη υπηρεσία στην Ελλάδα και να αφορά το υπουργείο Πολιτισμού, που να έχει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Αυτό που μας ενδιαφέρει λοιπόν είναι να παραμείνουν στην εργασία τους οι συνάδελφοι και να μην μείνουν ακάλυπτοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, έως ότου έρθει η επερχόμενη 18μηνη σύμβαση, σύμφωνα με την τροπολογία που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ 191Α 12-12-17), αλλά και τη διευκρινιστική εγκύκλιο (ΑΔΑ: Ψ65Ι465ΧΘΨ-Φ6Ω)», σημείωσε.

«Και εφόσον αυτή η προκήρυξη θα πάρει ειδική μοριοδότηση, αυτό σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι που έχουν εργαστεί τόσο καιρό, θα μοριοδοτηθούν γι΄ αυτή τους την εργασία, οπότε θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτή την προκήρυξη και να παραμείνουν στις εργασίες τους», συμπλήρωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, το πρόβλημα έχει προκύψει, γιατί από τη μία η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ «δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που της αντιστοιχεί για να εκδώσει την Οδηγία εφαρμογής του άρθρου 9 που ζητήσαμε, παρότι η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ήδη εκδοθεί, μεταθέτοντας την ευθύνη σε φορείς και υπηρεσίες» και από την άλλη, επειδή «οι φορείς του ΥΠΠΟΑ επίσης δείχνουν μεγάλη απροθυμία να εφαρμόσουν το άρθρο 9 και να παρατείνουν τις συμβάσεις του προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης που απασχολούν, παρότι η παραπάνω ερμηνευτική εγκύκλιος τους δίνει το δικαίωμα».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ -Ελένη Μάρκου