Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δασκάλων και νηπιαγωγών στο υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, νωρίτερα σήμερα, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).

«Ήρθαμε εδώ, μαζί με τους νηπιαγωγούς, κάνοντας ακόμη μία προσπάθεια να πιέσουμε ώστε να θεσπιστεί η δίχρονη υποχρεωτική δημόσια προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, ένα αίτημα κοινωνικό και εκπαιδευτικό», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής και συμπλήρωσε ότι αυτό το ζήτημα άπτεται και εκείνου της απουσίας προσλήψεων. Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη κενά στα σχολεία και, κατά συνέπεια, ένας μεγάλος αριθμός ολοήμερων δεν λειτουργεί σωστά.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις προτάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων προσχολικής αγωγής των ΤΕΙ με παιδαγωγικά τμήματα των πανεπιστημίων.

«Δεν είναι θέμα αντιπαλότητας μεταξύ κλάδων» σημείωσε ο κ. Κικινής. «Θεωρούμε, όμως, ότι κάθε δομή έχει διακριτό ρόλο και ότι θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα τμήματα ως αυτόνομα, με συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας και επαγγελματικό προσανατολισμό» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από στο υπουργείο Παιδείας φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές για να εκφράσουν, μεταξύ άλλων, την αντίθεσή τους στη συγχώνευση των δύο τμημάτων στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ -Αθηνά Καστρινάκη