Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ με σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες»

Φωτό αρχείου -Πηγή: 902.gr

Με κεντρικό σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Χωρίς αναμονή οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΝΑΤΟ και ΕΕ» εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες διαδήλωσαν στην Αθήνα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν με συνθήματα όπως «όχι στα χαράτσια και στις περικοπές, αυξήσεις στις συντάξεις – συμβάσεις κλαδικές», «751 βασικό μισθό τέρμα στη συναίνεση και το συμβιβασμό», «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις», «εχθροί δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί».

Της πορείας προηγήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια. Να πάρουμε όλοι τώρα θέσεις μάχης τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Παπαγεωργίου μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. «Με την πρόταση του ΠΑΜΕ συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα. Με το πλαίσιό μας που, βρίσκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Που βάζει στο στόχαστρο τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Που αναδεικνύει το σύνολο των αναγκών που πρέπει να διεκδικήσουμε. Γιατί τέτοιες ανάγκες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από απατηλές προσδοκίες για καλυτέρευση της ζωής μας από μια δήθεν “δίκαιη ανάπτυξη”» τόνισε μεταξύ άλλων.

Πηγή: 902.gr