Συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας – Ένταση στη Βουλή

Φωτό αρχείου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που μεταξύ άλλων περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία.

Πριν λίγη ώρα ένταση επικράτησε έξω από τη Βουλή όταν μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ανέβηκαν στα σκαλιά της Βουλής, στο πλάι του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου και κρέμασαν το πανό τους, με τα ματ να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Νωρίτερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Σωματεία και Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ απεργούν αντιδρώντας στις διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου που αφορούν τον τρόπο κήρυξης της απεργίας αλλά και σε αυτές που αφορούν τους πλειστηριασμούς.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία» η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ κατέληξε στη Βουλή, ενώ έγινε κάλεσμα για τη νέα κινητοποίηση της Δευτέρας με το συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 18.00 ημέρα ψηφοφορίας για το Πολυνομοσχέδιο.

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι «τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα, που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη, από τη λαϊκή συμμαχία. Έτσι, λοιπόν, συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας».