Συμβολική κατάληψη του υπ. Υγείας και πορεία από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 9 Νοέμβρη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Το μεσημέρι έγινε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στο οποίο έγινε και συμβολική κατάληψη, ενώ ακολούθησε και πορεία προς τη Βουλή, καθώς σήμερα στην Ολομέλεια ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το χρόνο εργασίας των γιατρών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ το πανό της ΟΕΝΓΕ ανάγραφε: «Όχι στην ελαστική εργασία, όχι στην ελαστική Υγεία. Το νομοσχέδιο – έκτρωμα που διαλύει τις ζωές μας δεν θα περάσει. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η ΕΙΝΑΠ αλλά και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με στάση εργασίας που κήρυξε για την Αττική η ΠΟΕΔΗΝ από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Νωρίτερα, κατά τη συμβολική κατάληψη εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Γιαννόπουλο, ο οποίο είπε ότι έχει παραποιηθεί το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.