Συνέχιση της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση και το 2018 αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ επαναπροκήρυξε την απεργία – αποχή και για το νέο κύκλο αξιολόγησης για το 2018, τονίζοντας ότι θα λάβει «όλα τα αναγκαία μέτρα,  μαζί με τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους, έτσι ώστε και αυτή η αξιολόγηση να μην περάσει».

Είναι προφανές ότι οι προσπάθειες επικοινωνίας και συνεννόησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τελικά, δεν έπιασαν τόπο, με την ΑΔΕΔΥ να επισημαίνει ότι η τελευταία «απάντηση της κ. Γεροβασίλη αποτελεί επί της ουσίας εμπαιγμό των δημοσίων υπαλλήλων», ενώ επικαλείται και την τροπολογία που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή για την ηλεκτρονική αξιολόγηση.

«Μετά και τη νέα απάντηση (24/4/2018) της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην από 17/4/2018 επιστολή της ΑΔΕΔΥ», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «με την οποία ζητούσαμε νομοθετικές ρυθμίσεις για συγκεκριμένα ζητήματα με πρώτο την κατάργηση της τροπολογίας του άρθρου 24Α του Ν. 4369/2016, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, αποφάσισε τα εξής:

1. Η απάντηση της κ. Γεροβασίλη αποτελεί επί της ουσίας εμπαιγμό των Δημοσίων Υπαλλήλων, αφού ούτε καν την κατάπτυστη τροπολογία του άρθρου 24Α του Ν. 4369/2016 δεν δεσμεύεται ότι θα καταργήσει. Και ενώ υποτίθεται ότι ο “διάλογος” με την ΑΔΕΔΥ είναι “ενεργός”, η υπουργός κατέθεσε στις 24/04/2018 τροπολογία στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, με την οποία καθιερώνει την ηλεκτρονική αξιολόγηση.

2. Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την απεργοκτόνα τροπολογία της τιμωρεί, αυτές τις ημέρες, δεκάδες συναδέλφους μας  αποκλείοντάς τους από τη διαδικασία επιλογής Γενικών Διευθυντών, επειδή πήραν μέρος στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ.

3. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όπως έχει δεσμευθεί, θα στηρίξει σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες τόσο συνδικαλιστικά όσο και νομικά όλους τους συναδέλφους που θα αποκλειστούν από τις κρίσεις, λόγω της συμμετοχής της στην απεργία – αποχή. Ήδη έχουν κατατεθεί προσφυγές στο ΣτΕ, με τη νομική στήριξη της ΑΔΕΔΥ, για λήψη ασφαλιστικών μέτρων, οι οποίες εκδικάζονται αυτές τις μέρες. Επισημαίνουμε ότι στις 13/3/2018 κερδίσαμε στο Εφετείο Ιωαννίνων τα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα.

4. Υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 3ης του Φλεβάρη επαναπροκηρύσσουμε την απεργία – αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης, για το 2018, και θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα,  μαζί με τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους, έτσι ώστε και αυτή η αξιολόγηση να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ».

Διαβάστε και: Οδηγίες για την ηλεκτρονική εφαρμογή της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων