Συναντήσεις για τις αλλαγές στο πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία

Τις αλλαγές στο πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία παρουσίασε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη, και τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργο Καββαθά.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Νάσος Ηλιόπουλος, επισημάνθηκε ότι κεντρική διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι στο εξής το ύψος του προστίμου συνδέεται με την πρόσληψη του εργαζόμενου που ήταν αδήλωτος.

Επίσης η επιχείρηση υποχρεώνεται να καταβάλλει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ αυτού, εάν επιθυμεί να γλιτώσει το μέγιστο της ποινής που μπορεί να της επιβληθεί. Ο συνδυασμός των ρυθμίσεων εξυπηρετεί μια νέα λογική που έχει στον πυρήνα της την απόδοση δικαιοσύνης υπέρ του εργαζόμενου.

Επιπλέον, η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους των επαγγελματοβιοτεχνών για τα ευεργετήματα και τις προϋποθέσεις υπαγωγής φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.