Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάληψη στον ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ Αιγάλεω – Περιστερίου

Φωτό αρχείου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΑΕΕ συνεχίζει και σήμερα, για δεύτερη μέρα, την κατάληψη στο Περιφερειακό Τμήμα ΟΑΕΕ Αιγάλεω – Περιστερίου, καταγγέλλοντας «την προκλητική αδιαφορία της Διοίκησης και κάθε άλλου “ανευθυνοϋπεύθυνου” σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα γραφεία της υπηρεσίας (Ιερά Οδός 310 – Αιγάλεω)».

«Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, «αφού στο συνεχιζόμενο πρόβλημα έλλειψης υπηρεσιών καθαριότητας τις τελευταίες ημέρες προστέθηκε για ακόμα ένα καλοκαίρι και παρά τις προειδοποιήσεις μας η έλλειψη κλιματισμού λόγω μόνιμης βλάβης του συστήματος. Δεδομένης της υψηλής θερμοκρασίας αλλά και της προβληματικής εσωτερικής διαμόρφωσης του χώρου, η κατάσταση είναι απερίγραπτη».

«Απαιτούμε την άμεση λύση των δύο ζητημάτων που βέβαια δεν αφορούν μόνο στη συγκεκριμένη υπηρεσία αλλά στα περισσότερα κτίρια του ΕΦΚΑ και ζητώντας την κατανόηση των συναλλασσόμενων ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι την οριστική ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας! Όχι άλλες ψεύτικες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις. Λύση ΤΩΡΑ!», καταλήγει η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ.

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ

Στήριξη παρέχει η ΑΔΕΔΥ στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ. Με ανακοίνωση η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι από τις 2 Ιανουαρίου 2018 σε δέκα τουλάχιστον κτίρια της Αττικής του ΟΑΕΕ δεν υπάρχει καμία υπηρεσία καθαρισμού, είτε από συνεργεία είτε από μόνιμους
υπαλλήλους. Σε αυτά τα κτίρια εργάζονται πάνω από 250 υπάλληλοι που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένους.

Ακόμα χειρότερα, για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι σε τέσσερα κτίρια στην Αττική
δεν λειτουργεί παντελώς κλιματισμός (ψύξη, αλλά και θέρμανση), ενώ σε αρκετά
άλλα υπολειτουργεί, κάτι που αφορά τουλάχιστον 180 εργαζόμενους και αρκετές εκατοντάδες ασφαλισμένους καθημερινά.

Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη» την αγανάκτηση των εργαζομένων
εξαιτίας της αδιαφορίας από την πλευρά της διοίκησης του ΕΦΚΑ να διορθώσει αυτά
τα προβλήματα και υπογραμμίζει ότι είναι «αυτονόητο το δικαίωμα της εργασίας σε
ανθρώπινες συνθήκες». Καλεί, δε, το υπουργείο Εργασίας να δώσει άμεσα λύση στα
προβλήματα των εργαζομένων.